Bespaartips zonneboiler

De kosten voor een nieuwe zonneboiler kunnen oplopen afhankelijk van het soort systeem dat je kiest. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk betalen maar toch een kwalitatief goede zonneboiler kopen. Ga door met lezen voor 10 handige bespaartips die je kunt gebruiken om de kosten van een zonneboiler te verlagen.

Wat kost een zonneboiler?

Om na te gaan op welke manier we kunnen besparen op de kosten van een zonneboiler gaan we eerst een kijkje nemen naar de kosten. De gemiddelde aanschafprijs voor een zonneboiler ligt ergens tussen de €2.000 en de €5.600 en is afhankelijk van wat voor soort zonneboiler je koopt en het aantal collectoren. De installatiekosten bedragen ongeveer €500 tot €1.000 als je een specialist inschakelt voor de montage van het systeem. Daarnaast moet je nog rekening houden met het onderhoud van de zonneboiler. Heb je een terugloopsysteem, dan betaal je ongeveer €50 elke 5 jaar aan onderhoudskosten terwijl je bij een drukgevuld systeem jaarlijks €30 betaalt.

Bespaartip 1: Vergelijk eerst

Maak eerst een vergelijking zodat je een beter beeld hebt van alle mogelijkheden en voor de meest goedkope optie kunt kiezen. Het gaat hierbij zowel om het vergelijken van meerdere zonneboilers bij leveranciers en online speciaalzaken maar ook het vergelijken van verschillende specialisten zodat je de beste deal kunt scoren zonder dat je op de kwaliteit van je zonneboiler hoeft in te leveren. Door middel van een vergelijking wordt het gemakkelijk om te kunnen kiezen voor de offerte met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Bespaartip 2: Lokaal bedrijf inhuren

Kies voor het inhuren van een lokaal bedrijf om de zonneboiler te installeren. De specialist hoeft hierdoor minder lang te rijden om naar je woning te komen voor de installatie. Hierdoor ga je minder aan kilometerkosten moeten betalen, aangezien specialisten een tarief per gereden kilometer hanteren. De tarieven van een landelijke specialist lijken soms aantrekkelijker, maar hier zijn de kilometerkosten nog niet bij toegevoegd. Ga je uiteindelijk ook de kilometerkosten berekenen dan kom je al gauw vele malen duurder uit dan als je voor een lokale specialist kiest. Daarnaast ben je bij een lokaal bedrijf sneller klaar aangezien de specialist sneller met je kan afspreken.

Bespaartip 3: Aansluitingen en collectoren checken

Ga na welke aansluitingen de meeste besparing opleveren. Op deze manier kan je hier op de correcte manier zorg voor dragen. Plaats de collectoren verder op de ideale hellingshoek zodat je verzekerd bent van een maximaal rendement waardoor je flink zult besparen.

Bespaartip 4: Kwantumkorting

Vraag aan de buren of andere wijk geïnteresseerden of ze plannen hebben om een zonneboiler te kopen zodat jullie de specialist samen inhuren en gaan betalen. De kosten van de specialist worden hierdoor verlaagd en onderling verdeeld. De specialist hoeft namelijk niet ver te rijden aangezien het gaat om een aantal klanten die in dezelfde omgeving wonen en zal hierdoor het tarief flink verlagen.

Bespaartip 5: Huren of leasen

Je hoeft niet direct een zonneboiler te kopen als je hier niet voldoende ruimte in je budget voor hebt. Het is namelijk ook mogelijk om een zonneboiler te huren of te leasen. Een zonneboiler huren kan al vanaf €15 per maand terwijl je voor het leasen van een zonneboiler ongeveer €45 per maand betaalt. Ga je voor een lease, dan is de zonneboiler aan het eind van de betaaltermijn je eigendom.

Bespaartip 6: Subsidie aanvragen

Ga na in hoeverre je in aanmerking komt voor een subsidie als je een zonneboiler aanschaft. Het gaat hierbij om de ISDE-subsidie, waarmee je gemiddeld €800 tot €2.300 kunt besparen op de kosten van een zonneboiler. Door de subsidie aan te vragen wordt de investering vele malen aantrekkelijker vanwege de verlaagde prijs.

Bespaartip 7: Tweedehands zonneboiler

Je kunt de kosten van een zonneboiler flink verlagen door op zoek te gaan naar een tweedehands zonneboiler. In principe kan je beter voor een nieuwe zonneboiler kiezen, maar als je een goedkope tweedehands zonneboiler kunt aanschaffen in uitstekende staat dan kan je het apparaat best nog een ronde gebruiken. Vergeet niet dat je niet van een maximaal rendement gaat kunnen profiteren als je voor een tweedehands zonneboiler kiest en dat je geen subsidie aan kunt vragen.

Bespaartip 8: Acties en aanbiedingen

Ga na of er acties en aanbiedingen zijn van leveranciers op een zonneboiler, zowel bij online speciaalzaken als in winkels en bouwmarkten. Je kunt ook bij de verschillende specialisten nagaan of ze een actie of aanbieding hebben op het installatiewerk van een zonneboiler zodat je minder moet betalen. Acties en aanbiedingen zijn vaak te vinden op sociaal media, online op verschillende websites, in de kranten, op televisiereclames en op radioreclames.

Bespaartip 9: Het installatiewerk zelf uitvoeren

Wil je voor een groot deel op de kosten van een zonneboiler besparen, dan kan je overwegen om de installatie zelf te doen. Het installeren van een zonneboiler hoeft niet moeilijk te zijn, als je maar nauwkeurig volgens een bepaald stappenplan werkt, geduld hebt en tijd vrijmaakt. Houd rekening dat je geen subsidie kunt aanvragen als je zelf aan de slag gaat met het installatiewerk. Een subsidie kan je namelijk aanvragen als je een erkend bedrijf inschakelt voor het installatiewerk.

Bespaartip 10: Onderhandelen

Onderhandelen over de prijs is één van de oudste manieren om te kunnen besparen op de prijs van een product of een dienst. Veel specialisten en leveranciers zijn bereid de prijs van een zonneboiler iets te verlagen als je hier simpelweg om vraagt. Velen houden namelijk rekening met het budget van hun klant en als er gevraagd wordt om een korting, dan zal dit vaak wel gegeven worden als de klant zich aan bepaalde voorwaarden houdt.

Heb je plannen om een zonneboiler te gaan kopen maar wil je geen hoofdprijs betalen? De beste manier om op de kosten van een nieuwe zonneboiler te besparen is door offertes van meerdere specialisten te vergelijken met elkaar zodat je een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden. Zo weet je de meest voordelige prijs-kwaliteitsverhouding uit te kiezen zodat je jarenlang van een kwalitatief goede zonneboiler kunt genieten.

Vergelijk zonneboiler installateurs

Je weet inmiddels de gemiddelde prijzen. Maar wat zijn de exacte kosten voor jouw opdracht? Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier. Ontvang vrijblijvend offertes en kies de beste deal.

Zonneboiler: Zelf installeren of expert inhuren?

Voordat je overgaat tot het kopen van je nieuwe zonneboiler dien je eerst te bepalen of je zelf het installatiewerk gaat …

Een zonneboiler van goed kwaliteit herkennen

Ga je binnenkort een zonneboiler kopen, investeer dan in een kwalitatief goed apparaat zodat je zeker weet dat je jarenlang …

Hoe duurzaam is een zonneboiler?

Met een zonneboiler kan je je woning en water op een duurzame manier vervangen zonder dat daar ga voor wordt gebruikt. Een …