Betrouwbare expert herkennen om je zonneboiler te installeren

Al kan je een zonneboiler in de meeste gevallen zelf installeren, dan nog is het een verstandig idee om een expert in te huren voor de installatieklus. Een expert voorziet je niet alleen van deskundig advies maar je krijgt ook garantie op de zonneboiler en bent van snel een correct installatiewerk verzekerd. Je kunt doorgaan met lezen hieronder als je meer wilt weten over de verschillende manieren waarop je een betrouwbare expert kunt herkennen als je een zonneboiler laat installeren.

De prijs-kwaliteitsverhouding

Een expert is te vertrouwen als de prijs gelijk staat aan de kwaliteit van het apparaat. Een goede zonneboiler mag best iets meer kosten dan een zonneboiler van laag kwaliteit, dus investeer in een zonneboiler van hoogwaardig kwaliteit als je jarenlang van het systeem wilt genieten. Check welke offerte de meest optimale prijs-kwaliteitsverhouding heeft zodat je van betrouwbaarheid uit kunt gaan.

De garantiebepaling

Het is cruciaal om een kijkje te nemen naar de garantie die je van de expert krijgt over de zonneboiler. De expert is betrouwbaar als je minstens 10 jaar garantie krijgt op de collectoren van de zonneboiler, minimaal 5 jaar garantie op de boiler oftewel het vat en ongeveer 2 jaar garantie op de overige onderdelen van het apparaat. Een goede garantiebepaling houdt in dat je op optimale wijze gedekt bent mocht er in de nabije toekomst iets verkeerd gaan met de zonneboiler.

De relevante keurmerken

Het is van essentieel belang om te vragen om de aanwezige keurmerken. Keurmerken worden pas uitgegeven aan specialisten als het apparaat veilig, milieuvriendelijk, duurzaam en kwalitatief goed is. Je kunt vooral letten op relevantie keurmerken in de zonneboilerindustrie zoals het internationale Solar Keymark keurmerk, het Zonnekeur keurmerk, het CW-keurmerk en het Gaskeur-NZ keurmerk.

Brancheorganisaties

Veel installateurs die erkend zijn, zijn bij bepaalde brancheorganisaties aangesloten. Zo kan je zeker weten dat je te maken hebt met een erkend bedrijf die met meerdere professionals samenwerkt. Relevante brancheorganisaties in de zonneboilerwereld zijn bijvoorbeeld Holland Solar en Uneto-Vni.

Reviews of beoordelingen

De betrouwbaarheid van een expert kan verder nog worden bepaald aan de hand van ervaringen van anderen door te checken of je reviews of beoordelingen kunt vinden. Meestal kan je online reviews of beoordelingen vinden over de expert van andere klanten die in het verleden ervaring gehad hebben met de diensten van de expert. Zo krijg je een beter beeld van hoe anderen de diensten van de desbetreffende expert ervaren heeft en in hoeverre de expert wel of niet wordt aanbevolen.

Kamer van Koophandel of website

Ook een officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel geeft aan dat de expert op een betrouwbare manier omgaat met zijn zaken. Het bedrijf gaat immers op transparante manier om met alle bedrijfsgegevens aangezien ze online via de website van de KvK op te vragen zijn. Je gaat ook moeten checken of de expert over een eigen website beschikt en of deze regelmatig wordt geüpdate. Kijk ook of de website relevante informatie bevat en in hoeverre de website op een professionele manier is ontworpen.

Vrienden en familie vragen

Je vrienden, familieleden, kennissen, collega’s, buren en andere bekenden kunnen ook helpen door je een goede en betrouwbare specialist aan te bevelen. Je kunt simpelweg vragen of iemand een aangename ervaring heeft met een specifieke installateur zodat je deze ook in kunt huren voor het installeren van je zonneboiler. Zo weet je zeker dat de specialist betrouwbaar is aangezien het gaat om het advies en de ervaring van een vertrouwenspersoon.

Kies een lokale expert

Als je een expert inhuurt om je nieuwe zonneboiler te komen installeren, dan is het slim om een lokaal bedrijf te selecteren voor de klus. Lokale expert zijn in verschillende opzichten beter, waaronder:

  • De afstand tussen de expert en je woning is kleiner dus je betaalt minder aan kilometerkosten.
  • Je bent sneller klaar aangezien de expert eerder met je kan afspreken vanwege de afwezigheid van lange wachtlijsten en op efficiënte wijze te werk gaat.
  • Een lokale expert weet alles over de plaatselijke regels omtrent vergunningen en subsidies voor een zonneboiler.
  • Een lokaal bedrijf weet precies hoe zonneboilers het best werken in de desbetreffende regio en kan dan ook plaatselijk advies aanbieden.

Besparen op de kosten van een expert

De kosten van een expert kunnen oplopen afhankelijk van wat voor soort zonneboiler je hebt gekozen. Je kunt uitgaan van gemiddeld €500 tot €1.000 aan installatiekosten, waarbij de kosten flink per specialist variëren. Wil je op deze kosten besparen, dan kan je van de onderstaande bespaartips gebruik maken:

  • Vraag bij meerdere experts offertes op en maak een vergelijking op basis van de prijs voordat je kiest. Zo kan je voor de goedkoopste offerte kiezen waardoor je flink op de arbeidskosten bespaart.
  • Kies voor een lokale installateur, anders ga je vele malen meer aan kilometerkosten betalen.
  • Ga na in hoeverre de expert bereid is om over de tarieven te onderhandelen.
  • Check of je in aanmerking komt voor een subsidie voor zonneboilers. Je kunt minimaal €500 en maximaal €2.000 op de kosten van een zonneboiler besparen.
  • Sluit een onderhoudscontract af met de expert na de installatie van je nieuwe zonneboiler en bespaar op langer termijn op de onderhoudskosten.
  • Vraag aan de buren of ze ook een expert in willen huren voor het installeren (of repareren) van een zonneboiler zodat je kwantumkorting kunt krijgen.

Overweeg je het aanschaffen en de installatie van een zonneboiler, zorg er dan voor dat je kiest voor een expert die betrouwbaar is en je van correct installatiewerk verzekerd. Aan de hand van de bovenstaande punten kan je gemakkelijk nagaan of je te maken hebt met een expert die betrouwbaar is of niet. Wil je van de beste prijs-kwaliteitsverhouding profiteren? Zoek dan eerst in je eigen omgeving welke specialisten gevestigd zijn en vraag offertes op aangezien een vergelijking maken een zeer verstandig idee is. Aan de hand van een vergelijking krijg je namelijk een duidelijker beeld van alle mogelijkheden waardoor je kunt kiezen voor hoogwaardig kwaliteit en een enorme kostenbesparing.

Vergelijk zonneboiler installateurs

Je weet inmiddels de gemiddelde prijzen. Maar wat zijn de exacte kosten voor jouw opdracht? Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier. Ontvang vrijblijvend offertes en kies de beste deal.

Zonneboiler: Zelf installeren of expert inhuren?

Voordat je overgaat tot het kopen van je nieuwe zonneboiler dien je eerst te bepalen of je zelf het installatiewerk gaat …

Een zonneboiler van goed kwaliteit herkennen

Ga je binnenkort een zonneboiler kopen, investeer dan in een kwalitatief goed apparaat zodat je zeker weet dat je jarenlang …

Hoe duurzaam is een zonneboiler?

Met een zonneboiler kan je je woning en water op een duurzame manier vervangen zonder dat daar ga voor wordt gebruikt. Een …