Een zonneboiler van goed kwaliteit herkennen

Een zonneboiler van goed kwaliteit herkennen

Ga je binnenkort een zonneboiler kopen, investeer dan in een kwalitatief goed apparaat zodat je zeker weet dat je jarenlang kunt genieten van het rendement en de functionaliteit. Het is dan ook belangrijk om te weten wat de kenmerken van een goede zonneboiler zijn zodat je een wel geïnformeerde keuze kunt maken. Ga verder met lezen als je te weten wilt komen op welke manier je een kwalitatief goede zonneboiler kunt herkennen.

Een zonneboiler kopen

Een zonneboiler brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo kan je uitgaan van een eenvoudige installatie van het apparaat als je een erkend deskundige inschakelt voor de montage, een onderhoudsvriendelijk en milieuvriendelijk apparaat en een hoog rendement. Daarnaast bespaar je op de energiekosten aangezien je vele malen minder gas nodig hebt om je water (en je woning) op te warmen op een duurzame manier. Al kunnen de kosten voor het aanschaffen en installeren van een nieuwe zonneboiler tegenwoordig flink oplopen, dan nog zijn er voldoende interessante mogelijkheden om de kosten van het apparaat te verlagen zoals een subsidieregeling. Met een subsidie bespaar je ruim 20% op de initiële investeringskosten, wat uitkomt op €500 tot €2.000 afhankelijk van de soort zonneboiler.

Check de bestendigheid

Ga altijd na hoe bestendig de zonneboiler is als je een goed beeld wilt krijgen van de kwaliteit. De zonnecollectoren van een zonneboiler moeten namelijk goed bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden zoals harde wind, regen, sneeuw, felle zon, hagel en storm. Hoe beter de zonneboiler om kan gaan met de omstandigheden van het weer, des te beter de kwaliteit van het apparaat. Ook het voorraadvat moet stevig zijn om tegen de muur of op de grond geplaatst te worden en moet lang mee kunnen gaan zonder problemen zoals lekkages of slijtage.

De gebruiksvriendelijkheid

Ook de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat speelt een grote rol als het gaat om de kwaliteit van de zonneboiler. Hoe beter de installatie van de zonneboiler wordt uitgevoerd, des te beter het apparaat kan functioneren. De kwaliteit van de zonneboiler zal hierdoor flink omhooggaan.

Het onderhoud

Hoe onderhoudsvriendelijker de zonneboiler, des te beter de kwaliteit. Hoe minder tijd en geld je namelijk uit hoeft te geven aan het apparaat is namelijk belangrijk als je wilt bepalen of je met hoogwaardig kwaliteit te maken hebt. Een slecht werkende zonneboiler zal amper iets opleveren, wat het belangrijk maakt om je zonneboiler periodiek te laten onderhouden door een erkende installateur zodat je zeker weet dat alle onderdelen van de zonneboiler goed functioneren en op elkaar afgestemd zijn.

Let op de keurmerken en brancheorganisaties

Wil je een zonneboiler van kwaliteit kopen, let dan op de aanwezige keurmerken. De meest bekende keurmerken die relevant zijn in de industrie van zonneboilers zijn de KvINL erkenning voor zonnewarmte installaties, het Zonnekeur keurmerk, het Solar Keymark, het CW keurmerk, het Gaskeur-NZ keurmerk en het OK CV keurmerk. Let tevens op of de installateur is aangesloten bij een bepaalde brancheorganisatie zodat je van betrouwbaarheid uit kunt gaan. Bekende brancheorganisaties voor zonneboilers en installateurs in Nederland zijn Uneto-VNI en HollandSolar.

Een optimale garantieregeling

Hoe beter de garantie van de zonneboiler geregeld is, des te sneller je uit kunt gaan van goed kwaliteit. Een zonneboiler van goed kwaliteit gaan namelijk heel lang mee, waardoor je ook minimaal 10 jaar garantie op de zonnecollector(en) krijgt, 5 jaar op het voorraadvat en 1 tot 2 jaar op alle overige onderdelen van de zonneboiler.

De lange levensduur

Gaat de zonneboiler lang mee, dan weet je zeker dat je een kwalitatief goed apparaat koopt. Een zonneboiler gaat bij correct gebruik, een juiste installatie en periodiek onderhoud zeker 20 tot 25 jaar mee. Vergeet niet dat een zonneboiler uit meerdere onderdelen bestaat, waarbij elk onderdeel een eigen levensduur kan hebben. Bepaalde onderdelen ga je vroegtijdig moeten vervangen bij een zonneboiler van minder goed kwaliteit mocht er iets verkeerd gaan. Wil je ervoor zorgen dat de levensduur van je zonneboiler zo veel mogelijk verlengd wordt, schakel dan een erkend bedrijf in voor zowel de installatie van het apparaat als het onderhoud.

Bespaar niet op de kwaliteit

Een voordelige prijs is natuurlijk mooi meegenomen als je een nieuwe zonneboiler gaat kopen, zeker als je rekening houdt met de hoog oplopende kosten van een zonneboiler. Vergeet niet dat je nooit moet besparen op de kwaliteit van je zonneboiler. Het apparaat dient minimaal 20 tot 25 jaar mee te gaan en dan ook kwalitatief goed te zijn zonder dat je vroegtijdige schade of defecten kunt verwachten. Een zonneboiler van goed kwaliteit kost iets meer dan een zonneboiler van minder goed kwaliteit, maar dan betaal je ook voor een duurzaam toestel

Eerst vergelijken

Wil je binnenkort een zonneboiler kopen maar wel verzekerd zijn van de beste kwaliteit? Het is dan verstandig om meerdere offertes op te vragen en vervolgens een vergelijking te maken. Check hierbij niet alleen naar de kosten van de zonneboiler, maar voornamelijk ook de kwaliteit van het apparaat. Je wilt immers kunnen kiezen voor de deal die de zonneboiler met de beste kwaliteit garandeert. Het maken van een vergelijking is een slim idee omdat je zo een concreet beeld kunt vormen van alle mogelijkheden. Dit geldt niet alleen voor de aanschaf- en de installatiekosten van de zonneboiler maar ook voor de kwaliteit, de garantie, de voorwaarden, de leverduur en nog veel meer.

Overweeg je het open van een nieuwe zonneboiler, maar wil je er zeker van zijn dat je een kwalitatief goed apparaat koopt die past bij je huishoudelijk gebruik? Schakel dan een deskundige in die je professioneel advies kan geven zodat je geen miskoop maakt. Start door in je eigen regio rond te kijken en te zoeken welke specialisten het meest betrouwbaar zijn en hoogwaardig kwaliteit leveren. Vraag offertes op en gebruik alle offertes om een vergelijking te maken. Deze vergelijking bied je de mogelijkheid om zo veel mogelijk te kunnen besparen op de kosten van een zonneboiler terwijl je tevens 100% zeker weet dat je in een kwalitatief goed toestel hebt geïnvesteerd.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zonneboiler: Zelf installeren of expert inhuren?

Voordat je overgaat tot het kopen van je nieuwe zonneboiler dien je eerst te bepalen of je zelf het installatiewerk gaat …

Een zonneboiler van goed kwaliteit herkennen

Ga je binnenkort een zonneboiler kopen, investeer dan in een kwalitatief goed apparaat zodat je zeker weet dat je jarenlang …

Hoe duurzaam is een zonneboiler?

Met een zonneboiler kan je je woning en water op een duurzame manier vervangen zonder dat daar ga voor wordt gebruikt. Een …