Redenen om in een zonneboiler te investeren

Je kunt uitgaan dat het kopen van een zonneboiler een zeer verstandig idee is, zeker als je kijkt naar de vele voordelen die bij dit apparaat komen kijken. Er zijn minstens 12 redenen te benoemen waarom het interessant is om een zonneboiler aan te schaffen voor je huishouden of onderneming. Ga door met lezen om meer te weten over de verschillende redenen waarom je in een zonneboiler zou moeten investeren.

Reden 1: De prijzen van gas blijven alsmaar stijgen

De gasprijzen blijven stijgen, wat het belangrijk maakt om jezelf te beschermen tegen deze stijgende energiekosten door in een zonneboiler te investeren. Je kunt uitgaan van een stijging van 12% in de gemiddelde gasprijs, wat dus ook een flinke besparing op de kosten van gas betekent als je in een zonneboiler investeert.

Reden 2: Flinke besparing op de energierekening

Gas vormt een groot deel van de energierekening van de meeste huishoudens, wat dus inhoudt dat je enorm bespaart op de energierekening als je in een zonneboiler investeert om je water op te warmen. Volgens onderzoek bespaar je gemiddeld 45% op de energiefactuur door een zonneboiler te kopen. Hoeveel je precies bespaart hangt af van wat voor soort zonneboiler je koopt, je warm water verbruik en de wijze waarop je momenteel je water opwarmt.

Reden 3: Korte terugverdientijd

De investeringskosten van een zonneboiler heb je binnen een korte periode vanzelf terugverdiend aan de hand van de besparingen. Je kunt uitgaan van een gemiddelde terugverdientijd van 7 tot 12 jaar, afhankelijk van wat voor soort zonneboiler je koopt. Neem je een subsidie om de kosten te verlagen, dan zal de terugverdientijd ook korter zijn.

Reden 4: De waarde van je woning stijgt

Plaats je een zonneboiler, dan zal de waarde van je woning aanzienlijk stijgen. Je bent immers bezig met het verduurzamen van je huis en de bewoners zullen profiteren van een maandelijkse kostenbesparing op de energierekening. Dit maakt je woning energiezuinig, wat de waarde van je huis met zeker €5.000 doet stijgen.

Reden 5: Je woning krijgt een hoger energielabel

Naast het feit dat je woning in waarde stijgt, krijgt je huis ook een hoger energielabel vanwege de energiezuinigheid.

Reden 6: Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden

Een zonneboiler kopen kan je veel geld kosten afhankelijk van wat voor soort zonneboiler je kiest, maar je kunt de kosten flink verlagen door een subsidie aan te vragen bij de gemeente. Hoeveel subsidie je kunt krijgen hangt per gemeente en soort zonneboiler af, maar je kunt uitgaan van gemiddeld €500 tot €2.000 als je de ISDE-regeling aanvraagt. Ook als ondernemer kan je profiteren van een subsidie voor zonneboilers door de EIA, de MIA en de VAMIL regelingen aan te vragen.

Reden 7: Je bent milieuvriendelijk bezig

Met een zonneboiler verlaag je je CO2-uitstoot aanzienlijk aangezien je geen stroom gebruikt om de zonneboiler te laten functioneren. Een zonneboiler verbruikt namelijk 60% minder gas om water op te warmen. Op deze manier verminder je de ecologische voetafdruk van je huishouden en draag je bij aan een milieuvriendelijk en groene toekomst.

Reden 8: Extra warm water

Schaf je een zonneboiler aan, dan heb je vrijwel 24 uur per dag toegang tot betrouwbaar warm water. Het gaat om een constante stroom van warm tapwater die je kunt gebruiken onder de douche, in de keuken of in het toilet.

Reden 9: Gratis energie van de zon

De zon is een gratis en onuitputtelijke energiebron. Energie wordt door middel van de zonnecollectoren op het dak opgewekt en gebruikt om je water te verwarmen in huis. Het gaat om een milieuvriendelijk en oneindige bron waar je heel de dag gebruik van kunt maken.

Reden 10: Hoog rendement, ook in de winter

Met een zonneboiler kan je van een hoog rendement profiteren, ook tijdens de koude wintermaanden of als de zon amper schijnt. Dit geldt voornamelijk voor moderne zonneboilers die je heel het jaar door kunt blijven gebruiken zonder rendementsverlies. Bij andere oudere zonneboilersoorten ga je wel moeten denken aan naverwarming aangezien tijdens de winter je minder energie op kunt wekken voor warm water.

Reden 11: De installatie is simpel

Het installeren van een zonneboiler hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel zeer belangrijk dat de zonneboiler correct geïnstalleerd wordt als je van een lange levensduur en verhoogd rendement verzekerd wilt zijn. Daarnaast kan een zonneboiler eenvoudig geïntegreerd worden met je huidig verwarmingssysteem. Ben je handig, heb je de juiste gereedschappen in huis en beschik je over voldoende tijd dan kan je de installatie van je nieuwe zonneboiler zelf uitvoeren. Zo niet, dan is het gemakkelijk om een expert in te huren voor de installatieklus.

Reden 12: Onderhoudsvriendelijk en lange levensduur

Met een zonneboiler kan je uitgaan van een lange levensduur, welke kan oplopen tot wel 25 jaar mits je het apparaat juist installeert en goed onderhoudt. Een zonneboiler is daarnaast zeer onderhoudsvriendelijk en heeft slechts periodiek onderhoud nodig waarbij eens elke 5 jaar alle onderdelen goed gecontroleerd worden. Je kunt het onderhoud in principe zelf uitvoeren, maar als je niet voldoende tijd hebt en niet over de correcte ervaring beschikt kan je beter een expert inhuren. Het is verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten als je de zonneboiler koopt zodat je in de toekomst geen omkijken meer hebt naar het onderhoud en de kosten hiervan.

Heb je besloten om te investeren in een zonneboiler, dan kan je het beste even contact opnemen met een specialist zodat deze je kan voorzien van deskundig advies over de beste keuzes. Zo weet je namelijk te kiezen voor de meest geschikte soort zonneboiler voor je huishouden. Wil je besparen op de kosten van een zonneboiler, dan is het slim om eerst meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Vraag zo veel mogelijk offertes op bij betrouwbare specialisten uit je eigen omgeving en omstreken en leg deze offertes naast elkaar zodat je de beste uit kunt kiezen. Zo kies je niet alleen voor een kostenbesparing, maar ook voor een zonneboiler van hoogwaardig kwaliteit.

Vergelijk zonneboiler installateurs

Je weet inmiddels de gemiddelde prijzen. Maar wat zijn de exacte kosten voor jouw opdracht? Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier. Ontvang vrijblijvend offertes en kies de beste deal.

Zonneboiler: Zelf installeren of expert inhuren?

Voordat je overgaat tot het kopen van je nieuwe zonneboiler dien je eerst te bepalen of je zelf het installatiewerk gaat …

Een zonneboiler van goed kwaliteit herkennen

Ga je binnenkort een zonneboiler kopen, investeer dan in een kwalitatief goed apparaat zodat je zeker weet dat je jarenlang …

Hoe duurzaam is een zonneboiler?

Met een zonneboiler kan je je woning en water op een duurzame manier vervangen zonder dat daar ga voor wordt gebruikt. Een …